S-a vandut Delaco

Postat la 27 iulie 2010 269 afişări

Importatorul si distribuitorul de lactate Delaco a fost preluat de Bograin Europe, o companie listata la bursa Euronext Paris. Tranzactia a vizat 52% din actiunile societatii Delaco si a fost avizata azi de Consiliul Concurentei.

Bongrain, grup francez cu afaceri de 3,5 miliarde de euro, a anuntat in luna martie a acestui an preluarea pachetului majoritar al distribuitorului de lactate Delaco, companie cu afaceri de 50 mil. euro la nivelul anului 2008. Valoarea tranzactiei dintre gigantul francez si distribuitorul brasovean si a pachetului de actiuni cumparat de Bongrain nu au fost dezvaluite de niciuna dintre parti.

Piata lactatelor, care are o valoare anuala estimata la circa 1 miliard de euro, este puternic concurentiala, pe piata fiind prezente Danone, Friesland-Campina, Lactalis, Hochland si Albalact (singura companie cu capital romanesc din primul esalon).

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/s-a-vandut-delaco-6739243
6739243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.