Povestea omului care a inventat unul dintre cele mai cunoscute produse din lume, pe care le folosesc şi majoritatea românilor

Postat la 21 noiembrie 2021 1519 afişări

Povestea omului care a inventat unul dintre cele mai cunoscute produse din lume, pe care le folosesc şi majoritatea românilor

Întreaga carieră a inventatorului şi antreprenorului Samuel Ruben a fost dedicată electrochimiei şi produselor născute din studiul acesteia. Cu peste 300 de brevete în portofoliu, a rămas cunoscut publicului larg mai ales prin prisma unui brand: Duracell.

Samuel Ruben s-a născut pe 14 iulie 1900, în oraşul Harrison din statul american New Jersey, într-o familie evreiască. O perioadă a urmat studiile Institutului Politehnic din Brooklyn, dar a renunţat din cauza nivelului ridicat de stres. Avea să se întoarcă însă după câţiva ani în departamentul de cercetare. A avut, totodată, ocazia să asiste la o serie de cursuri susţinute la Columbia University de către Bergen Davis, care i-a devenit mentor.

El şi-a început cariera în industria electronicelor odată cu obţinerea licenţei de operator radio. Ulterior, a pus bazele Ruben Laboratories, cu ajutorul unei finanţări primite din partea lui Malcolm Clephane, prin mijlocirea profesorului Davis. Şi-a mutat apoi laboratorul în New Rochelle, New York, unde a lucrat în următorii 60 de ani. De-a lungul vieţii el a obţinut peste 300 de brevete, în jur de 100 fiind invenţii proprii.

În anii ’20 antreprenorul l-a întâlnit pe omul de afaceri Philip Mallory, care venise la atelierul său în căutarea unui echipament necesar pentru o serie de experimente. Realizând cât de profitabilă ar fi o colaborare, cei doi au decis să pornească propria afacere cu baterii, P. R. Mallory Company. Brandul Duracell (numele provenind de la termenii durable cell – celulă durabilă) a luat naştere în 1965. Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul companiei, Duracell a jucat un rol important în momente cheie ale istoriei, inclusiv în misiunea Apollo 11, devenind „prima baterie care a ajuns pe lună”, dar şi prima baterie pentru care s-a făcut o reclamă TV. Logoul brandului, cunoscut astăzi în toată lumea, a apărut în 1973.

Între anii 1918 şi 1921, Samuel Ruben a lucrat şi ca cercetător pentru Electrochemical Products Company. De-a lungul timpului, a scris mai multe cărţi, printre care „Handbook of the Elements” (Manualul elementelor) şi „The Founders of Electrochemistry” (Fondatorii electrochimiei). A obţinut, de asemenea, numeroase premii şi recunoaşteri, inclusiv mai multe titluri de doctor onorific, dar şi pe cel de Inventatorul Anului (1965) din partea George Washington University. Antreprenorul a murit pe

16 iulie 1988. Începând cu anul 2016, brandul Duracell face parte din portofoliul gigantului Berkshire Hathaway şi are o echipă de circa 2.700 de angajaţi. În jur de 63 de baterii produse de companie sunt vândute în fiecare secundă, în întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.