Acoperişuri de miliarde. Cine sunt Kenneth şi Diane Hendricks, americanii care au pus bazele imperiului ABC Supply

Autor: Andra Stroe Postat la 27 martie 2021 505 afişări

Prima întâlnire dintre Diane şi Ken Hendricks nu a fost una norocoasă doar în plan sentimental, ci şi financiar. Cei doi s-au căsătorit şi au pornit un business care a evoluat, de la un simplu magazin de şindrilă, la o companie-lider de piaţă în SUA, cu venituri de miliarde.

Kenneth A. Hendricks s-a născut pe 8 septembrie 1941 în Janesville, Wisconsin. El a abandonat liceul şi s-a alăturat afacerii tatălui său, o companie care construia acoperişuri. Ulterior a pornit un business pe cont propriu, pe care l-a vândut apoi propriilor angajaţi, în mare parte constructori locali, pentru a avea mai mult timp liber.

În 1982 a intrat însă din nou în lumea antreprenoriatului alături de soţia sa, Diane, cei doi punând bazele ABC Supply, o companie producătoare de şindrilă. Ei s-au întâlnit în timp ce Diane vindea case făcute la comandă şi a angajat firma lui Ken pentru a se ocupa de acoperişuri. De la un prim magazin, afacerea a evoluat într-o companie – gigant cu venituri de 11,6 miliarde de dolari şi circa 800 de unităţi, fiind cel mai mare distribuitor en-gros de acoperişuri şi pardoseli de vinil din piaţa americană. Antreprenorul a deţinut, de asemenea, şi centrul comercial Beloit Plaza, alături de centrul de producţie Beloit Corporation. În 2006, publicaţia Inc. i-a oferit lui Hendricks titlul de „Antreprenorul Anului”.

Diane Marie Hendricks, născută în 1947 în Wisconsin, în familia unor fermieri, a activat şi în producţia cinematografică, regizând o serie de filme printre care: The Stoning of Soraya M. (2008), An American Carol (2018) şi Snowmen (2010). Interesată şi de lumea politică, antreprenoarea a donat sume importante, de peste 10 milioane de dolari, pentru a sprijini diverse campanii politice. Ea a fost consilier economic în timpul campaniei lui Donald Trump. În 2018, publicaţia internaţională Forbes a clasat-o pe primul loc în topul celor mai bogate antreprenoare cu averi clădite prin forţe proprii.

Ken Hendricks a murit pe 21 decembrie 2007, la vârsta de 66 de ani, după ce a căzut de la un etaj aflat în construcţie, în propria locuinţă. Diane Hendricks trăieşte acum în Afton, Wisconsin, şi are o avere de 8 miliarde de dolari. Soţii Hendricks au avut împreună şapte copii: Kendra, Kim, Kathy, Kevin, Brent, Kara şi Konya.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.