WTCB IN 2004

Postat la 26 ianuarie 2006 1 afişăre

Pe langa creditele obtinute de la Bancorex, Banca Tiriac sau Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, WTCB a atras credite, cu garantia ministerului roman al Finantelor, si de la Credit Lyonnais si Société Générale.

Cei de la WTCB spun ca profitul operational net al companiei a fost anul trecut de 7,6 milioane de euro. Acest profit, sustin ei, este suficient pentru convinge AVAS sa reesaloneze datoriile companiei. 

Cifra de afaceri totala: 15,530 mil.
Profit operational net: 7,600 mil.
din care:  

  • Sofitel
    Cifra de afaceri: 7,088 mil. euro
    Profit: 2,193 mil. euro
  •  Spatiile de birouri:
    Cifra de afaceri: 7,013 mil. euro
    Profit: 5,115 mil. euro 
  • Centrul de conferinte si evenimente:
    Cifra de afaceri: 571.774 euro
    Profit:
  • Clubul Francez*:
    Cifra de afaceri: 857.256 euro
    Profit: 292.506 euro 

    *Clubul Francez a fost vandut catre Municipalitate la sfarsitul anului trecut, dar pana in aprilie 2005 a fost exploatat de WTCB;
    SURSA: WTCB

 

Pe langa creditele obtinute de la Bancorex, Banca Tiriac sau Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, WTCB a atras credite, cu garantia ministerului roman al Finantelor, si de la Credit Lyonnais si Société Générale.

Toate bune si frumoase. S-a construit complexul si a inceput treaba. Care n-a mers deloc ca pe roate. De ce? Pentru ca in primii ani de functionare, adica pana in anul 2002, societatea WTCB a inregistrat pierderi an de an, dupa cum povesteste Mircea Ursache, actualul presedinte al WTCB. Singurul lucru semnificativ petrecut in aceasta perioada, in afara de pierderile anuale, a fost schimbarea unuia dintre actionarii semnificativi. Acel procent de 20%, detinut de Bancorex, a ajuns intre timp, dupa "caderea" bancii, la Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), via BCR.

Neputandu-si plati creditele, WTCB a intrat in vizorul Ministerului de Finante de atunci. Creditul neperformant al companiei a fost preluat, apoi, de la minister de catre AVAB (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare).

"Valoarea totala a creantelor preluate atunci s-a ridicat la aproximativ 90 de milioane de dolari", povesteste Atena Ciorteanu, vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), din care face parte AVAB si in "portofoliul" careia a intrat acum WTCB. Odiseea a continuat cu intrarea in schema a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care a platit AVAS 15 milioane de dolari si s-a ales cu Satul Francez si Clubul Francez. 

AVAS a achitat cu acesti bani o parte din datoriile WTCB, care s-au redus astfel la aproape 75 de milioane de dolari. 

De aici inainte, cand vorbim de WTCB, este clar ca ne referim doar la centrul de birouri, galeriile comerciale, salile de conferinte si hotelul Sofitel. 

Ursache spune ca 2003 a fost primul an in care WTCB n-a mai avut pierderi, ci un profit, e adevarat, nesemnificativ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
WTCB IN 2004

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/wtcb-in-2004-978517
978517
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.