Tăriceanu, despre demisiile cerute: "Numai dezbaterea concretă poate să dea soluţia şi nu strada"

Postat la 06 februarie 2017 90 afişări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarant luni, că abrogarea OUG 13/2017 reprezintă o asumare implicită a unei abordări nefericite şi că parlamentarii nu pot fi cenzuraţi să iniţieze proiecte legislative.

Tăriceanu, despre demisiile cerute: "Numai dezbaterea concretă poate să dea soluţia şi nu strada"

"Nu Parlamentul decide asupra mersului pe care-l efectuează, parcursul pe care-l efectuează un membru al guvernului. Eu cred că decizia guvernului de retragere a OUG 13/2017 este o asumare implicită a unei abordări nefericite. Pe de altă parte, mi-aş dori foarte mult ca o dată cu abrogarea ordonanţei să se poată reveni la masa dialogului, la calm, pentru că numai dezbaterea concretă poate să dea soluţia şi nu strada, din păcate, cu toată consideraţia pentru cei care doresc să-şi exprime în mod liber opiniile personale. Abrogarea ordonanţei a descâlcit ghemul", a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că legislaţia din domeniul Justiţiei are "numeroase puncte nevralgice în legislaţia privitoare la Justiţie".

"În egală măsură dreptul de iniţiativă legislativă îl are şi Guvernul şi Parlamentul. Dar aş vrea ca acest lucru să-l decidem după ce facem o dezbatere mai amplă. Cine depune proiectul e mai puţin important", a mai spus Tăriceanu, întrebat diind cine trebuie să depună un proiect de lege.

Cititi mai multe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.