Rezultatele mizei pe leu: soldul creditelor imobiliare ale BCR în lei a crescut de 2,5 ori

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 octombrie 2013 70 afişări

Banca Comercială Română a înregistrat în ultimul an o creştere de 2,5 ori a soldului creditelor în lei pentru investiţii imobiliare, permiţând băncii să atingă o cotă de piaţă de peste 30% din vânzările noi de credite în moneda naţională.

Rezultatele mizei pe leu: soldul creditelor imobiliare ale BCR în lei a crescut de 2,5 ori

Potrivit informaţiilor oferite de bancă, portofoliul pe segmentul de credite ipotecare şi imobiliare standard (exclusiv Prima Casă) acordate în lei s-a multiplicat de aproximativ 2,5 ori comparativ cu 15 octombrie 2012, dată la care BCR a luat decizia creditării preponderent în lei.

"Creditele în lei sunt deja prima opţiune a clienţilor, prin avantajele legate de eliminarea riscului valutar şi posibilitatea accesării unei sume mai ridicate. Trendul descrescător al indicelui ROBOR a condus la anularea diferenţei dintre costul total al unui credit în EUR şi al unui credit acordat în lei", a declarat Andrew Gerber, director de Management al Produselor Retail în cadrul BCR.

Analiştii BCR estimează că dobânzile interbancare la lei se vor reduce în continuare, ceea ce va duce la ieftinirea şi mai mult a creditelor în lei. Rata inflaţiei ar putea atinge un minim record de 1-1,5% la începutul anului 2014, iar dobânda ROBOR la 3 luni s-ar putea stabiliza în jurul nivelului de 3% în 2014.

"Din poziţia de lider al pieţei bancare am impus un ritm accelerat de reducere a dobânzilor la creditele în lei. În prezent, BCR are cea mai bună ofertă de creditare din piaţă pentru creditele imobiliare, cu un DAE care pleacă de la 6,08%. Vrem să acordăm credite. Avem suficientă lichiditate şi suntem pregătiţi să susţinem revenirea creditarii şi economia pe ansamblu, prin credite garantate şi negarantate", a adăugat Andrew Gerber.

BCR, cea mai mare bancă din România, a terminat prima jumătate a anului cu un profit de aproape 557 mil. lei, faţă de o pierdere de 125 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rezultatele-mizei-pe-leu-soldul-creditelor-imobiliare-ale-bcr-in-lei-a-crescut-de-2-5-ori-11543134
11543134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.