Sezonul licenţelor pentru televiziunea digitală

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 20 octombrie 2013 46 afişări

Autoritatea de reglementare în comunicaţii, ANCOM, vrea să lanseze în ianuarie procedura de selecţie pentru cinci licenţe de televiziune digitală terestră (multiplexe), proces care se va încheia până la 30 aprilie, a anunţat Cătălin Marinescu, preşedintele instituţiei.

Sezonul licenţelor pentru televiziunea digitală

"Conform calendarului orientativ pe care l-am întocmit, în perioada 1-15 noiembrie 2013 vor fi finalizate proiectul de hotărâre a guvernului, proiectul de decizie ANCOM referitor la procedura de selecţie şi proiectul de caiet de sarcini. Apoi, în prima parte a lunii decembrie aceste documente vor fi supuse consultării publice şi, până la 15 ianuarie 2014, sperăm să fie şi aprobate. Publicarea anunţului privind lansarea procedurii de selecţie va avea loc în perioada 15-30 ianuarie 2014", a afirmat Marinescu.

Ofertele vor fi deschise după şase săptămâni de la momentul publicării anunţului. "Dacă nu apar evenimente neprevăzute şi procedura se va desfăşura conform calendarului propus, sperăm să anunţăm câştigătorii celor cinci licenţe de televiziune digitală până la 30 aprilie 2013. Practic, viitorii operatori ai licenţelor vor avea la dispoziţie mai mult de 12 luni până la momentul în care emiterea programelor TV analogice terestre va înceta, respectiv 17 iunie 2015", a spus Marinescu.

Acordarea licenţelor este inclusă în strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, aprobată de guvern în luna iunie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sezonul-licentelor-pentru-televiziunea-digitala-11542963
11542963
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.