Noaptea Europeană fără Alcool, în cluburile din Bucureşti şi Constanţa

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 octombrie 2013 919 afişări

În noaptea de 19 spre 20 octombrie are loc evenimentul Noaptea Europeană fără Alcool, organizat în cluburile dintr-o serie de ţări europene, inclusiv din România, spre a-i încuraja pe tineri să evite accidentele auto produse din cauza consumului de alcool.

Noaptea Europeană fără Alcool, în cluburile din Bucureşti şi Constanţa

În România, care participă pentru a şasea oară la acest eveniment, vor fi organizate mai multe acţiuni preventive în Bucureşti şi Constanţa, informează Poliţia Română. Vor participa, pe lângă poliţişti rutieri, membri ai Asociaţiei Siguranţa Auto, ONG-uri şi voluntari, pentru descurajarea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

La intrarea în cluburi vor fi distribuite brăţări de apartenenţă la eveniment, iar la ieşire, cei care doresc vor fi testaţi cu dispozitive specifice pentru stabilirea gradului alcoolemiei, puse la dispoziţie de către reprezentanţii Asociaţiei Siguranţa Auto.

    

La nivel european, începând din anul 1995, în a treia săptămână a lunii octombrie se desfăşoară evenimentul numit European Night Without Accidents, având drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor.

Concret, la intrarea în cluburile de noapte, grupurile de tineri sunt invitate să-şi desemneze câte un om care promite să nu bea, cel care urmează să conducă maşina pe drumul spre casă. El primeşte de la voluntarii campaniei o brăţară sau un ecuson în acest sens. La ieşirea din club, respectivul este testat cu fiola spre a vedea dacă şi-a ţinut promisiunea de a nu bea. În unele ţări, şoferul este testat şi pentru a se verifica dacă a consumat droguri. Dacă respectivul nu şi-a ţinut promisiunea, grupul este invitat să nu se întoarcă acasă cu maşina sau să desemneze pe altcineva care să o conducă pe drumul spre casă.

Evenimentul este marcat de organizaţii din Belgia, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Croaţia, Slovenia, Spania, Malta, Italia, Cipru.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noaptea-europeana-fara-alcool-in-cluburile-din-bucuresti-si-constanta-11541895
11541895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.