Revista presei economice din Romania

Postat la 09 noiembrie 2010 16 afişări

Exportatorii sunt indemnati iarasi sa mizeze pe artizanat si agricultura ecologica, chinezii si elvetienii promit investitii de zeci de milioane de euro in Romania in componente pentru turbine eoliene, managerii imping acum momentul estimat al iesirii din criza pentru 2011-2012.

Rata de neocupare a birourilor din Bucuresti va scadea pana la 13% pe parcursul anului viitor, de la un nivel de 16,9% prognozat la sfarsitul lunii septembrie, ca urmare a cresterii suprafetelor tranzactionate si a scaderii ofertei noi, estimeaza analistii pietei, citati de Gandul. Regiunea Bucuresti-Ilfov a atras peste 60% din investitiile straine in 2009, adica 31,7 miliarde de euro, iar cei mai importanti investitori in Romania erau inregistrati in Olanda si Austria.

Evenimentul Zilei inventariaza pe ce mizam la export in urmatorii patru ani, conform noii Strategii de export: agricultura ecologica, turismul rural, artizanatul, dar si produsele culturale romanesti. Turismul a continuat sa piarda teren in 2010 - chiar daca numarul celor care si-au petrecut vacantele in strainatate a scazut anul acesta, operatorii de turism nu au reusit sa atraga mai multi clieni, nici interni, nici externi.

Boomul din sectorul energiei din surse eoliene ii atrage si pe producatorii de subansamble si echipamente, vesteste Adevarul, cu chinezi si elvetieni care promit investitii de zeci de milioane de euro in producerea de componente pentru turbine la Buzau si Constanta. Rompetrol isi va extinde lantul de benzinarii cu 170 de statii in urmatorii patru ani in Romania, a declarat Saduokhas Meraliyev, CEO al grupului Rompetrol.

Mai iese Romania din criza? intreaba Romania Libera, prezentand un studiu din care reiese ca din trei manageri, unul crede ca vom iesi din criza anul viitor, al doilea - ca nu vom iesi anul viitor, iar al treilea nici nu mai indrazneste sa faca prognoze. Cei mai multi dintre debitorii care doresc sa isi refinanteze creditele luate sunt interesati in mod special de refinantarile in lei si le evita pe cele in monede exotice, conform unei analize realizate de infoStatistici.ro.

Furnizorii de servicii de televiziune si comunicatii prin cablu au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 623 de milioane de euro, in scadere cu numai 4% fata de anul precedent, dar ponderea firmelor care au inregistrat profit a scazut de la 60% la 40%, scrie Ziarul Financiar. Productia industriala da semne de oboseala, desi in ultimele luni si-a revenit mai bine decat in Ungaria, Italia sau Spania, iar constructiile raman in teritoriu negativ, conform INS.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7701615
7701615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.