PROTEST la nivel mondial al angajaţilor lanţurilor de restaurante fast-food, pe 15 mai

Postat la 08 mai 2014 54 afişări

Angajaţii lanţurilor de restaurante de tip fast-food vor lansa săptămâna viitoare o zi de protest la nivel mondial, reclamând salarii şi condiţii de muncă mai bune, au anunţat miercuri, la New York, reprezentanţi ai mişcării.

PROTEST la nivel mondial al angajaţilor lanţurilor de restaurante fast-food, pe 15 mai

 Reuniţi pentru prima dată sub sigla unui sindicat internaţional, UITA, angajaţii din domeniul fast-food au ajuns la un acord cu privire la lansarea protestului pe 15 mai, când vor avea loc greve în 150 de oraşe americane şi acţiuni de protest în 33 de ţări, inclusiv în Japonia, Brazilia, Maroc şi India.

"Muncitorii din zeci de ţări de pe şase continente au anunţat că se alătură mişcării tot mai importante în favoarea creşterii salariilor şi acordării unor drepturi mai bune de muncă în restaurante ca McDonald's, Burger King, Wendy's şi KFC", anunţă organizatorii într-un comunicat.

Un grup de 70 de manifestanţi, originari din diverse ţări, s-a adunat miercuri în faţa unui restaurant McDonald's, în Manhattan, cu ocazia acestui anunţ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protest-la-nivel-mondial-al-angajatilor-lanturilor-de-restaurante-fast-food-pe-15-mai-12611541
12611541
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.