Miliardarul Elon Musk finanţează două afaceri care dezvoltă tehnologii ce ar putea lăsă toti profesorii fără loc de muncă

Autor: Andra Stroe Postat la 18 mai 2019 575 afişări

Elon Musk a premiat două start-up-uri cu 10 milioane de dolari după ce acestea au câştigat competiţia Xprize pentru învăţământ global, în cadrul căreia au creat o tehnologie care îi învaţă pe copii să înveţe singuri să citească şi să scrie.

Miliardarul Elon Musk finanţează două afaceri care dezvoltă tehnologii ce ar putea lăsă toti profesorii fără loc de muncă

Cele două start-up-uri câştigătoare – onebillion şi Kitkit School – vor împărţi „frăţeşte” premiul de 10 milioane de dolari. Acestea au ajuns în finală alături de alte trei start-up-uri, fiecare având la dispoziţie câte 1 milion de euro pentru a testa soluţiile tehnologice dezvoltate.

Lansată în 2014, competiţia are rolul de a încuraja copiii să preia controlul asupra propriului proces de învăţare – mai ales elementele de bază – citit, scris, aritmetică, în doar 15 luni.

Aproape 3.000 de copii au luat parte la test, care a fost susţinut în 170 de sate din Tanzania. Dintre aceştia, 74% nu au mers niciodată la şcoală, 80% nu au citit niciodată acasă şi 90% nu puteau nici măcar un cuvânt în limb aloe – Swahili. După 15 luni de când începuseră să înveţe de pe tabletele Pixel, numărul acestora se înjumătăţise, potrivit reprezentanţilor competiţiei XPrize.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premiu,
tehnologie,
competitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.