Eşecul României la EUROVISION 2019. Preşedintele Comisiei de cultură din Cameră consideră TVR responsabil şi cere demisia conducerii

Postat la 17 mai 2019 234 afişări

Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, consideră că TVR este responsabil de eşecul României de la Eurovision 2019 şi cere demisia conducerii instituţiei, potrivit unui comunicat de presă.

Eşecul României la EUROVISION 2019. Preşedintele Comisiei de cultură din Cameră consideră TVR responsabil şi cere demisia conducerii

România, reprezentată de cântăreaţa Ester Peony, cu piesa "On a Sunday", a ratat calificarea în finala concursului Eurovision 2019, după semifinala de joi seară, care a avut loc la Expo Tel Aviv, în Israel.

Aceasta este pentru a doua oară consecutiv când România nu se califică în finala Eurovision. Reprezentanţii României la Eurovision 2018, membrii trupei The Humans, au ratat şi ei calificarea în finală. De la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, până în 2017 inclusiv, România s-a calificat în fiecare an în finală. O excepţie a fost anul 2016, când România a fost descalificată din start pentru că Televiziunea Română avea datorii la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului internaţional.

Gigel Ştirbu consideră că vina pentru acest eşec aparţine TVR, care nu a ţinut cont în selecţia naţională de preferinţele publicului. În selecţia naţională pentru Eurovision, Laura Bretan a fost favorita publicului, dar Ester Peony a fost desemnată câştigătoare în urma votului acordat de juriul internaţional.

"Felicit TVR pentru a doua finală la Eurovision ratată consecutiv pentru România! Sute de mii de euro din bani publici cheltuiţi pentru a face ţara de râs. Ieri, seară s-a desfăşurat cea de-a doua semifinală a concursului de muzică Eurovision 2019, în care au fost desemnate zece ţări care vor avea reprezentanţi în finala din 18 mai de la Tel Aviv. Din păcate reprezentanta României nu se află printre finalişti. Nici nu e de mirare! Să ne amintim că în finala Selecţiei Naţionale, juriul, bine ales de TVR, a desemnat pentru a reprezenta România, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferinţele telespectatorilor. S-a dovedit că nemulţumirile publicului de atunci au fost întemeiate şi inevitabilul eşec al României nu a întârziat să apară", se arată în comunicatul transmis presei de Ştirbu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eurovision,
tvr,
esec,
comisie,
conducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.