Facebook a şters noi sute de conturi menite să influenţeze alegerile din mai multe ţări

Postat la 17 mai 2019 21 afişări

Compania Facebook a anunţat că a închis 265 de conturi şi pagini care vizau influenţarea alegerilor din mai multe ţări din Africa, precum şi conturile unei companii din Israel, considerată răspunzătoare pentru „comportamentul inautentic”.

Facebook a şters noi sute de conturi menite să influenţeze alegerile din mai multe ţări

Conturile şi paginile false, care operau atât în cadrul platformei Facebook cât şi în cadrul Instagram, publicau mesaje politice şi încercau să influenţeze alegerile electorale din ţările respective.

„Am şters 265 de conturi Facebook şi Instagram, pagini Facebook, grupuri şi evenimente implicate într-o activitate coordonată de comportament inautentic. Această activitate îşi avea originile în Israel şi viza Nigeria, Senegal, Togo, Angola, Niger şi Tunisia, precum şi unele ţări din America Latină şi sud-estul Asiei”, se menţioează într-un comunicat emis de companie.

„Administratorii paginilor şi deţinătorii conturilor postau frecvent ştiri politice, inclusiv pe subiectul alegerilor din mai multe ţări, viziunea unor candidaţi şi critici la adresa oponenţilor”, conform comunicatului.

„Deşi indivizii din spatele acestei reţele încercau să îşi ascundă identitatea, investigaţia noastră a demonstrat că o parte din această activitate este legată de o entitate comercială din Israel, Archimedes Group. Compania nu mai are acces la Facebook”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conturi,
facebook,
alegeri,
influentare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.