Povestea româncei care deţine toată producţia de fire de argint din lume

Postat la 13 august 2014 45054 afişări

Povestea româncei care deţine toată producţia de fire de argint din lume

Tânăra Alina Pantazi-Sturdza este proprietara singurei companii din lume ce deţine firul de argint.

Alina Pantazi-Sturdza este nepoata prinţului Sturdza, şi a urmat exemplul acestuia în ce priveşte afacerile şi succesul în acest domeniu. În urmă cu 11 ani, Alina Sturdza înfiinţa, alături de prinţul Dimitrie Sturdza, o companie de vânzări directe, Capra Nera, prin care comercializează sute de produse pentru aproape toate categoriile de la accesorii şi sănătate până la textile şi produse cosmetice.

Compania comercializează peste peste 357 de produse, sub trei branduri distincte: Capra Nera, marca de textile, Alive, marca de produse terapeutice şi Deesse-marca de cosmetice a DEESE AG. Producţia se realizează în proporţie de 80% de către DEESSE AG în Elveţia, iar restul în unităţi ale partenerilor din Franţa, Germania, Austria şi Israel. Ce face unică compania Alinei Sturdza este tocmai faptul că deţine cea mai mare rezervă de fir de argint din lume, dar şi monopol. În 2010, Capra Nera deţinea 200 de tone de fir de argint, cu o notă de plată de 2 milioane de euro. Firul de argint a fost cumpărat de Alina Sturdza, acţionar majoritar, de la compania producătoare Hermann Buhler din Germania. Compania germană este singura din lume care mai produce firul de argint.

Compania Alinei Sturdza produce textile care sunt comercializate în  România, iar din 2012 a început să vândă şi peste graniţă. Lunar se vând între 3.000 şi 4.000 de perechi de şosete şi 1.000-2.000 de chiloţi de damă pe lună. Preţul unei perechi de şosete este de 8 euro, iar pentru o pereche de chiloţi se percep între 15 euro şi 16 euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
argint,
detinere,
poveste,
productie,
romanca,
companie
/actualitate/povestea-romancei-care-detine-toata-productia-de-fire-de-argint-din-lume-10931280
10931280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.