LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Peste 30.000 de oameni rămân fără locuri de muncă dacă două dintre cele mai mari bănci din Europa fuzionează

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 martie 2019 330 afişări

Peste 30.000 de oameni rămân fără locuri de muncă dacă două dintre cele mai mari bănci din Europa fuzionează

Deutsche Bank se confruntă cu rezistenţă din partea unor membri ai board-ului în ceea ce priveşte o potenţială fuziune cu competitorul nemţesc Commerzbank, în contextul în care tranzacţia ar putea genera circa 30.000 de concedieri, potrivit Bloomberg.

Jan Duscheck şi Stephan Szukalski, doi reprezentanţi ai angajaţilor care se află în board-ul de supraveghere al băncii, s-au opus fuziunii, susţinând că o combinaţie între cele două bănci ar duce la reduceri de personal masive.

Până la 30.000 de locuri de munca ar putea fi afectate dacă tranzacţia devine realitate, potrivit surselor citate de publicaţie.

„Noi respingem fuziunea”, a declarat Duscheck, care se află în board-ul de supraveghere din 2016.

El spune că o astfel de tranzacţie nu ar reuşi să dea naştere unui campion naţional şi ar face noua bancă chiar mai susceptibilă la o potenţială preluare internaţională.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.