Agenţi CIA au fost implicaţi în atacul care a vizat ambasada nord-coreeană din Madrid

Postat la 13 martie 2019 138 afişări

Cel puţin doi dintre indivizii care au participat în februarie la atacul comis în incinta ambasadei Coreei de Nord din Spania sunt agenţi ai Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din Statele Unite, anunţă surse din cadrul serviciilor secrete spaniole.

Agenţi CIA au fost implicaţi în atacul care a vizat ambasada nord-coreeană din Madrid

"Cel puţin doi dintre cei zece agresori, care au lovit şi interogat cele opt persoane din misiunea diplomatică, au fost identificaţi şi au legături cu servicii secrete din Statele Unite", afirmă un reprezentant al Centrului Naţional de Informaţii din Spania (CNI), citat de cotidianul El Pais.

Poliţia şi Guvernul Spaniei nu au confirmat oficial producerea atacului din 22 februarie. Potrivit cotidianului El Pais, zece indivizi au pătruns în ambasada Coreei de Nord din Madrid, au sechestrat câţiva angajaţi şi au sustras documente, calculatoare şi telefoane.

Agenţia Centrală de Informaţii a negat orice implicare în incident, dar surse guvernamentale de la Madrid consideră "neconvingător" răspunsul CIA.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ambasada,
atac,
cia,
agenti,
madrid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.