Oamenii de afaceri români care s-au sinucis în ultimii 20 de ani

Postat la 03 iunie 2014 827 afişări

Pe fondul problemelor cu justiţia şi a celor de ordin financiar, mai mulţi oameni de afaceri din România s-au sinucis în ultimii douăzeci de ani.

Oamenii de afaceri români care s-au sinucis în ultimii 20 de ani

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a cărui firmă este implicată în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, s-a atuncat marţi de la etajul casei sale. Ilie Vonica a murit.

Constantin Şpak deţinea grupul de firme Spak Groupe, un business ce părea profitabil, în domeniul producţiei şi comercializării produselor din carne. Constantin Şpak avea doi băieţi, Iulius şi Traian (logodnicul Andreei Antonescu), şi o fată, Dana. Se estimează că Şpak avea datorii de peste două milioane de euro la stat, fapt care l-a împins la sinucidere în 2011. La acel moment s-a vehiculat şi varianta problemelor de sănătate, acesta fiind supus anul precedent unui transplant de ficat.

Mihai Erbaşu s-a aruncat de la balconul vilei sale din Ilfov în iunie 2004. În primă fază, omul de afaceri a încercat să se înjunghie în inimă, iar apoi să se spânzure, pentru ca în cele din urmă să se arunce de la geam. Deşi biletul de adio lăsat de Erbaşu a fost distrus de soţia acestuia, motivele par a fi cele legate de taxele de protecţie cerute de către mafie.

Nae Nicolae, "regele imobilialelor din Ilfov" şi un apropiat al latifundiarului Gigi Becali, a murit în iulie 2013 după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren pe Şoseaua Petricani. Potrivit relatărilor de la faţa locului, afaceristul ar fi depăşit coloana de maşini care staţiona la bariere şi ar fi trecut printre acestea chiar în momentul în care trenul ajungea în zonă. Omul de afaceri a avut de-a lungul timpului mai multe firme, una dintre ele fiind Real Estate Construct. În 2012, firma a avut 17 angajaţi şi o cifră de afaceri de 962.425 lei, în timp ce datoriile firmei au fost de nu mai puţin de 6,14 milioane de lei.

Omul de afaceri Florian Anghelescu, proprietar al fabricii de ţigări cu acelaşi nume, a fost găsit spânzurat, în 2006, la subsolul vilei sale din cartierul Băneasa din Bucureşti. El a intrat în vizorul presei după ce Garda Financiară a descoperit că fabrica sa de ţigări Anghelescu Industry făcea evaziune fiscală. După câteva controale financiare, a urmat un alt scandal de presă, soţia sa Stana Anghelescu fiind acuzată că, prin prezenţa sa, a făcut presiuni asupra Fiscului. În acea perioadă, Anghelescu era acuzat de evaziune de peste 650.000 de euro.

Pe lista oamenilor de afaceri care şi-au luat viaţa se mai găsesc Pavel Bogdan Pavlov, Gheorghe Brânză, Vasile Freanţ, Octavian Brânzaş, Ion Sadici, George Duţă sau Dorel Moţiu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oamenii-de-afaceri-romani-care-s-au-sinucis-in-ultimii-20-de-ani-12684844
12684844
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.