Ministrul Economiei crede că FMI va fi de acord reducerea CAS

Postat la 03 iunie 2014 31 afişări

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, se declară convins că Fondul Monetar Internaţional va fi de acord cu propunerile Guvernului de reducere a CAS-ului şi cu neimpozitarea profitului reinvestit.

Ministrul Economiei crede că FMI va fi de acord reducerea CAS

 "Cred că nu vor fi probleme", a declarat marţi Niţă, la un forum pe teme energetice, răspunzând unei întrebări legate de acest subiect din partea presei.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat săptămâna trecută că instituţia pe care o conduce nu va negocia cu FMI lărgirea bazei de impozitare, ca măsură compensatorie pentru scăderea cotei cu 5 puncte procentuale la CAS, aşa cum prevede scrisoarea de intenţie, precizând că reducerea va fi aplicată de la 1 iulie şi va afecta veniturile cu 1,5 miliarde de lei.

"La CAS am luat în calcul mai multe scenarii. Vrem date finale pe colectare şi în această lună. În linii mari este vorba să ne bazăm şi pe veniturile de la buget şi pe taxa de construcţii speciale. Vom vedea dacă este vorba şi de tăierea de alte cheltuieli. Există mai multe scenarii cu FMI. Să vedem ce acord va fi convenit", a spus Ioana Petrescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-economiei-crede-ca-fmi-va-fi-de-acord-reducerea-cas-12683545
12683545
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.