Omul de afaceri Ilie Vonica s-a sinucis, după ce procurorii l-au acuzat că falsifica reţete pentru bolnavii de cancer

Autor: Adina Oşan, Diana Stancovici Postat la 03 iunie 2014 1057 afişări

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a cărui firmă este implicată în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, a fost preluat, marţi, în stare foarte gravă de la locuinţa sa din Sibiu şi transportat la spital, surse judiciare afirmând că acesta a căzut de la un etaj al casei sale.

Omul de afaceri Ilie Vonica s-a sinucis, după ce procurorii l-au acuzat că falsifica reţete pentru bolnavii de cancer

Ilie Vonica este fondatorul Polisano, cel mai mare business din Sibiu. Iată povestea lui Ilie Vonica.


UPDATE: Surse de pe lângă SMURD Sibiu au confirmat decesul omului de afaceri Ilie Vonica la una din clinicile Polisano din Sibiu.


"La 112 a fost înregistrat un apel prin care se anunţa că un bărbat a căzut de la unul dintre etajele unui imobil de pe strada Andrei Mureşanu din Sibiu, în curtea imobilului", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş.

Aceasta a precizat că un echipaj de Poliţie a mers la adresa respectivă şi urmează să stabilească ce s-a întâmplat.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că bărbatul căzut de la etajul casei sale este proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica,.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la una dintre clinicile sale din municipiul Sibiu.

Surse medicale au precizat că Ilie Vonica a fost găsit în stop-cardiorespirator de către echipajul SMURD şi se află în sala de operaţie a Clinicii Polisano, având "şanse minime de supravieţuire".

Una dintre ipotezele anchetatorilor este că omul de afaceri s-ar fi aruncat de la etaj.

Omul de afaceri Ilie Voica este proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, la care luna trecută au avut loc percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei.

Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii "Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi "fantomă". Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OM AFACERI,
ACCIDENT,
REŢETE FALSE
/actualitate/omul-de-afaceri-ilie-vonica-s-a-sinucis-dupa-ce-procurorii-l-au-acuzat-ca-falsifica-retete-pentru-bolnavii-de-cancer-12684042
12684042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.