Inflaţia din zona euro a încetinit mai mult decât anticipau analiştii şi pune presiune pe BCE

Postat la 03 iunie 2014 40 afişări

Inflaţia din zona euro a încetinit mai mult decât anticipau analiştii, de la 0,7% în aprilie la 0,5% în luna mai, şi sporeşte presiunea asupra Băncii Centrale Europene (BCE) pentru implementarea de măsuri care să accelereze creşterea preţurilor şi economia.

Inflaţia din zona euro a încetinit mai mult decât anticipau analiştii şi pune presiune pe BCE

 Analiştii consultaţi de Bloomberg se aşteptau ca Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, să anunţe marţi o încetinire a inflaţiei doar până la 0,6%. Rata de creştere a preţurilor din zona euro se află de opt luni la mai puţin de jumătate din ţinta BCE, de circa 2%.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, a avertizat asupra unei spirale negative a preţurilor, iar Consiliul Guvernatorilor analizează măsuri variind de la dobânzi negative la suplimentarea lichidităţii pentru bănci.

Zona euro se confruntă şi cu o rată ridicată a şomajului, care a scăzut însă neaşteptat de la 11,8% în martie la 11,7% în aprilie.

"Inflaţia atât de redusă şi atât de mult sub ţintă contribuie în mod clar la presiunea generală asupra BCE. Deloc surprinzător, Draghi a minimalizat ameninţarea reprezentată de deflaţie, dar continuarea încetinirii ratei de creştere a preţurilor le influenţează modul de a gândi", a declarat Jonathan Loynes, economist şef pentru Europa la firma de cercetare Capital Economics.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inflatia-din-zona-euro-a-incetinit-mai-mult-decat-anticipau-analistii-si-pune-presiune-pe-bce-12684068
12684068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.