China a depăşit Japonia şi a devenit cel mai mare cumpărător de roboţi industriali din lume

Postat la 02 iunie 2014 31 afişări

China, care şi-a clădit succesul economic pe forţa de muncă ieftină, a depăşit anul trecut Japonia şi a devenit cel mai mare cumpărător de roboţi industriali din lume, orientarea companiilor către tehnologie fiind determinată de creşterea salariilor şi de concurenţa puternică a altor ţări emergente.

China a depăşit Japonia şi a devenit cel mai mare cumpărător de roboţi industriali din lume

 Companiile din China au cumpărat anul trecut unul din cinci roboţi industriali vânduţi la nivel global, depăşind astfel Japonia, recunoscută timp de decenii pentru utlizarea tehnologiilor avansate în producţie, scrie cotidianul Financial Times.

China a cumpărat 36.560 de roboţi industriali, în creştere cu aproape 60% faţă de anul 2012, arată datele Federaţiei Internaţionale de Robotică, organizaţie a industriei de profil, cu sediul în Germania.

Japonia a cumpărat 26.015 roboţi anul trecut, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de Statele Unite cu 23.679.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-a-depasit-japonia-si-a-devenit-cel-mai-mare-cumparator-de-roboti-industriali-din-lume-12677746
12677746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.