O nouă lovitură pentru Volkswagen. O ţară importantă din Europa îi dă o amendă fabuloasă

Autor: Departamentul Economic Postat la 15 ianuarie 2020 68 afişări

O nouă lovitură pentru Volkswagen. O ţară importantă din Europa îi dă o amendă fabuloasă

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor din Polonia UOKiK a anunţat miercuri că a amendat Volkswagen cu peste 120 de milioane de zloti (31,6 milioane dolari) pentru că a prezentat date incorecte legate de emisiile vehiculelor sale, anunţă Reuters.

Amenda, cea mai mare oferită vreodată de autoritatea poloneză de reglementare, este cel mai recent capitol dintr-un scandal global al emisiilor, care a costat Volkswagen aproximativ 30 de miliarde de euro în amenzi, rambursări de vehicule şi costuri legale şi, de asemenea, a declanşat o reacţie la nivel global împotriva vehiculelor diesel.

"Informaţiile false din materialele publicitare au dezinformat, pentru că s-au referit la atitudinea pro-ecologică a Volkswagen, când de fapt maşinile nu erau ecologice", a declarat preşedintele UOKiK, Marek Niechcial.

Volkswagen a admis, în 2015, că a falsificat testele de emisii din SUA ale motoarelor diesel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
volkswagen,
polonia,
amendă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.