Clujenii care au descoperit soluţia pentru una dintre cele mai arzătoare probleme ale românilor: lipsa locurilor de parcare din marile oraşe

Autor: Ioana Matei Postat la 14 ianuarie 2020 573 afişări

yeParking este prima aplicaţie de parksharing şi furnizor IT de soluţii pentru eficientizarea spaţiilor de parcare. Aceasta a anunţat o primă rundă de finanţare, în parteneriat cu fondul de investiţii Roca X, urmând ca întregul capital să fie utilizat pentru accelerarea creşterii companiei. Reprezentanţii yeParking sunt deocamdată discreţi în ceea ce priveşte valoarea finanţării.  Ei spun că obiectivele yeParking pe termen scurt sunt legate de creşterea ratei de utilizare a aplicaţiei în Cluj-Napoca, extinderea aplicaţiei în celelalte oraşe mari din România şi înrolarea primelor clădiri de birouri şi zone rezidenţiale închise în soluţia business to business.

yeParking funcţionează pentru moment în Cluj-Napoca, cu peste 5000 de utilizatori şi oferă oferilor posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au, către comunitate, optimizând astfel traficul şi timpii de căutare a unui loc de parcare.

„Interesul Roca X vine ca o confirmare că produsul nostru rezolvă o problemă reală, cu potenţial maxim. Planurile de dezvoltare sunt foarte ambiţioase şi avizează treptat atât oraşele mari din România, cât şi extinderea în regiune, cu soluţia de retail destinată utilizatorilor, care pot contribui la fluidiziarea traficului share-uind şi folosind parcările disitribuite, dar şi dezvoltarea soluţiei business to business. Suntem încrezători că fondurile obţinute ne vor ajuta să accelerăm şi mai mult dezvoltarea”, spune Mihai Lodoabă, administrator Digital Republic şi cofondator yeParking.

„yeParking e o soluţie smart pentru o problemă presantă a oraşelor mari, unde să găseşti un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil.  De aceea suntem încrezători în potenţialul aplicaţiei să câştige popularitate în timp record şi credem că va deveni cât de curând un Waze al parcărilor, instalat pe toate telefoanele şoferilor din România şi nu numai. Ideea din spate e simplă, beneficiile sunt fantastice, motiv pentru care am decis să completăm investiţia directă oferindu-ne susţinerea şi în dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metodă de plată în GoToParking, la aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj”, a declarat Alexandru Bogdan, Investment Manager ROCA X.

Potrivit reprezentanţilor companiei, implementarea de soluţii rapide, automatizate de plată este unul din beneficiile pe care yeParking le poate aduce operatorilor de parcări de business şi/sau retail parkings, degrevându-i pe aceştia de nevoia dezvoltării unor soluţii proprietare şi de promovare a acestora, direcţie în care se pregăteşte implementarea în premieră a acestei soluţii pentru GoTo Parking – parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

Experienţe noi de parcare se creionează şi în urma discuţiilor avansate avute cu un lanţ de Mall-uri naţional pentru a oferi un Parking Valet digital care să acopere necesităţile clienţilor lor în zona de parking de la plecarea la shopping şi până la plata timpului de parcare.

yeParking a luat naştere la iniţiativa echipei Digital Republic, cu o largă experienţă în software şi produse digitale, cu sediul în Cluj-Napoca. Urmărind consolidarea soluţiei şi dezvoltarea ei în jurul necesităţilor din comunitate, yeParking a devenit din luna Decembrie entitate distinctă sub egida yeParking Solutions SRL.

Utilitatea dovedită in comunitate, precum şi aprecierile primite în cadrul mai multor evenimente precum CEE Property Forum - Bucharest, PropTech Demo Day - Bucharest, TCIC - Transylvania IT Cluster Event sau How To Web - Bucharest - confirma direcţia pozitivă şi potenţialul soluţiei yeParking în ceea ce priveşte park sharing-ul şi experienţele de mobilitate din viitor.

Dealtfel, chiar evenimentul PropTech Demo Day din Iunie anul trecut, organizat de PropTech România, a reprezentat ocazia prin care yeParking a cunoscut interesul, aprecierea şi susţinerea din partea Roca X.

ROCA X este un instrument investiţional, destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluţionare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate şi cu pasiunea pentru a transforma această dorinţă în realitate.

ROCA X este un instrument inteligent care nu activează exclusiv într-o anumită nişă ci monitorizează activ atât evoluţia economică şi domeniile cu creştere rapidă, cât şi tendinţele nou apărute în tehnologie, derivate de dimensiunile noi ale dezvoltării societăţii şi umanităţii.

Ambiţia ROCA X e să fie un jucător regional, cu acces la companiile de tehnologie europene, care să creeze o punte de legătură între companiile tech, resursele umane necesare dezvoltării lor, investitorii privaţi şi instituţionali şi pieţele de desfacere worldwide cu o modalitate extrem de rapidă în luarea deciziilor de investment.

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.