NATO analizează datele de zbor ale avioanelor AWACS din România şi Polonia, în tragedia din Ucraina

Postat la 18 iulie 2014 25 afişări

Cele două avioane de supraveghere AWACS ale NATO îşi desfăşurau activitatea în spaţiul aerian al Poloniei şi României la momentul accidentului din Ucraina, iar datele de zbor ale acestora sunt în curs de examinare, a anunţat vineri un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, citat de AFP.

NATO analizează datele de zbor ale avioanelor AWACS din România şi Polonia, în tragedia din Ucraina

 Alianţa Nord-Atlantică s-a declarat, vineri, "preocupată" cu privire la armamentul greu folosit de separatiştii proruşi în estul Ucrainei, după prăbuşirea avionului aparţinând Malaysia Airlines în regiunea Doneţk.

"Suntem preocupaţi în legătură cu numărul crescând de armament greu folosit de separatişti în estul Ucrainei, precum şi în ceea ce priveşte gradul tehnologic ridicat al echipamentelor militare", a declarat un oficial NATO.

"Am constatat că Rusia permite în continuare trecerea mercenarilor şi a armamentului greu la graniţele cu Ucraina", a adăugat oficialul.

Întrebat despre circumstanţele prăbuşirii avionului Malaysia Airlines în zona de conflict din Ucraina, oficialul a refuzat să comenteze în legătură cu o situaţie care ţine de "domeniul informaţiilor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nato-analizeaza-datele-de-zbor-ale-avioanelor-awacs-din-romania-si-polonia-in-tragedia-din-ucraina-12941914
12941914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.