Catastrofă aviatică în Ucraina. Un avion cu 295 de persoane la bord al Malaysian Airlines s-a prăbuşit după ce a fost doborât de o rachetă sol-aer

Autor: Mihai Draghici Postat la 17 iulie 2014 627 afişări

Un avion de pasageri malaysian având la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, afirmă surse citate de Reuters.

Avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi. Agenţia Reuters nu poate confirma informaţiile furnizate de Interfax, conform cărora aeronava ar fi fost doborâtă de o rachetă sol-aer.

 Liderii separatişti din autoproclamata "Republica populară Doneţk" susţin că au doborât joi două avioane "ucrainene", în estul Ucrainei, informează Kyiv Post.

 Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă, afirmă un consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, citat de Washington Post. Anton Geraşenko, consilier în Ministerul ucrainean de Interne, afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă de tip Buk.

Un alt avion Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri şi membri ai echipajului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
AVION,
/actualitate/catastrofa-aviatica-in-ucraina-un-avion-cu-295-de-persoane-la-bord-al-malaysian-airlines-s-a-prabusit-dupa-ce-a-fost-doborat-de-o-racheta-sol-aer-12940420
12940420
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.