Microsoft va desfiinţa 18.000 de posturi, cele mai MARI CONCEDIERI din istoria companiei

Postat la 17 iulie 2014 50 afişări

Microsoft va desfiinţa până la 18.000 de locuri de muncă, cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei, parte a unui proces de restructurare a activităţilor şi de integrare a operaţiunilor de producţie de telefoane preluate de la Nokia.

Microsoft va desfiinţa 18.000 de posturi, cele mai MARI CONCEDIERI din istoria companiei

 Programul de concedieri, care vizează circa 14% din personalul Microsoft, ar urma să se încheie la sfârşitul lunii iunie a anului următor, a anunţat compania, potrivit Bloomberg.

Microsoft estimează costurile restructurării forţei de muncă la 1,1-1,6 miliarde de dolari.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, încearcă să reorganizeze Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care oferă software şi servicii online şi pe platforme mobile.

Nadella, în funcţie din februarie, când a preluat postul de la Steve Ballmer, trebuie să obţină economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzacţia cu Nokia, care a adăugat în aprilie 30.000 de angajaţi la personalul Microsoft, în prezent de 127.100.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/microsoft-va-desfiinta-18-000-de-posturi-cele-mai-mari-concedieri-din-istoria-companiei-12940149
12940149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.