NASA a descoperit locul exact unde au căzut resturile satelitului UARS. Află unde anume

Postat la 28 septembrie 2011 15 afişări

Resturile desprinse din satelitul american Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), căzut sâmbătă pe Pământ, au ajuns într-o zonă nepopulată din sudul Oceanului Pacific, au anunţat, marţi, reprezentanţii NASA.

Experţii au ajuns la concluzia că resturile, având o greutate totală de 495 de kilograme, au supravieţuit coborârii acestui satelit, ce a reintrat în atmosfera terestră sâmbătă, în jurul orei 04.00 GMT.

Specialiştii de la Joint Space Operations Center al bazei aeriene Vandenberg din California au ajuns la concluzia că UARS a reintrat în atmosferă deasupra Oceanului Pacific într-o zonă ce are coordonatele 14,1 grade latitudine sudică şi 170,2 longitudine vestică, a anunţat un comunicat emis de NASA.

Zona cu aceste coordonate se află în apropiere de insulele Samoa din Oceanul Pacific. Resturile desprinse din UARS s-au împrăştiat pe o suprafaţă cuprinsă între 500 de kilometri şi 1.300 de kilometri de la punctul de reintrare în atmosferă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NASA,
UARS,
UARS
/actualitate/nasa-a-descoperit-locul-exact-unde-au-cazut-resturile-satelitului-uars-afla-unde-anume-8810972
8810972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.