Merkel şi Sarkozy: Vom face tot ce este necesar pentru consolidarea sectorului bancar european

Postat la 10 octombrie 2011 11 afişări

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, liderii celor mai mari economii din zona euro, s-au angajat duminică să facă tot ce va fi necesar pentru consolidarea sectorului bancar european, transmite Bloomberg.

"Liderii europeni vor face ceea ce este necesar pentru a asigura recapitalizarea băncilor europene", a declarat cancelarul german după discuţiile de la Berlin cu preşedintele francez, în încercarea de a convinge investitorii că au capacitatea de a opri criza datoriilor care agită pieţele financiare. Sarkozy a declarat la o conferinţă comună cu Merkel că până la data de 3 noiembrie, când va avea loc summitul G20, trebuie găsită o soluţie pentru rezolvarea crizei şi a defectelor structurale din zona euro. "Până la sfârşitul acestei luni trebuie să dăm un răspuns la problema crizei şi la problema viziunii. Suntem hotărâţi să facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura recapitalizarea băncilor", a arătat Merkel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
merkel,
sarkozy,
banci,
efort
/actualitate/merkel-si-sarkozy-vom-face-tot-ce-este-necesar-pentru-consolidarea-sectorului-bancar-european-8850856
8850856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.