Jocurile de societate, preferate de tot mai mulţi români în pandemie. Gameology: „În 2022 am înregistrat o creştere generală a vânzărilor cu aproximativ 50% faţă de anul 2021”

Autor: Andra Stroe Postat la 18 februarie 2022 66 afişări

Jocurile de societate, preferate de tot mai mulţi români în pandemie. Gameology: „În 2022 am înregistrat o creştere generală a vânzărilor cu aproximativ 50% faţă de anul 2021”

Gameology, unul dintre cei mai mari producători şi distribuitori de jocuri de societate din România, anunţă că a înregistrat o creştere generală a vânzărilor cu aproximativ 50% faţă de anul 2021, aceeaşi pondere fiind valabilă şi în cazul vânzărilor online pe site-ul gameology.ro.

„Creşterea diversităţii jocurile de societate disponibile pe piaţă, a temelor abordate şi orientarea către noi categorii de clienţi sunt principalii factori care conduc la creşterea pieţei din România. În plus, jocurile clasice de societate sunt regândite pentru a răspunde intereselor în schimbare ale pieţei, fiind lansate jocuri inspirate din filme sau animaţii cunoscute”, spune Iuliana Soare, partener în cadrul firmei. Tocmai de aceea, adaugă ea, în ultimii 4 ani compania a tradus şi adaptat pentru piaţa din România peste 40 de jocuri de societate, iar anul acesta se pregăteşte să lanseze cel puţin zece jocuri noi.

Ce jocuri de societate preferă românii

Gameology a observat o creştere semnificativă a interesului pentru jocuri de familie pe toată perioada pandemiei, lucru normal în condiţiile în care românii au petrecut foarte mult timp acasă, şi sunt convinşi că această tendinţă va continua pentru că, pe măsură ce zilele de normalitate încep să revină, oamenii vor dori să se revadă şi să se distreze împreună.

Din gama board games, printre cele mai cumpărate jocuri au fost cele de familie şi jocurile pentru copii precum Cameleonul, Campionii Distracţiei, Alias, iar din categoria de jocuri pentru adulţi la mare căutare au fost cele de petrecere precum, WTF?, OMFG!, Cufărul Petrecerii şi What Do You Meme.

„Pentru cei care au nevoie de o deconectare din digital, dar sunt pasionaţi şi de jocurile video, au apărut versiunile hibrid, care îmbină jocurile de tip board game cu aplicaţii mobile şi te ghidează pe tot parcursul jocului. Din această categorie, amintim gama Cronicile Crimei şi Mystery House.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri,
crestere,
societate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.