Italia cere creşterea fondului de urgenţă al zonei euro, după ce s-a împrumutat la costuri ridicate

Postat la 30 decembrie 2011 10 afişări

Premierul italian Mario Monti a cerut "suplimentarea semnificativă" a resurselor fondului de urgenţă destinat statelor cu probleme financiare din zona euro, după ce Italia s-a împrumutat la dobânzi ridicate, chiar dacă în scădere uşoară.

Costurile de împrumut au coborât de la maxime record de la intrarea ţării în zona euro, însă investitorii au cerut un randament apropiat de nivelul "psihologic" de 7% pentru datoria pe zece ani. Italia a vândut joi obligaţiuni de 7 miliarde de euro, în intervalul 5-8,5 miliarde de euro vizat. Randamentul titlurilor pe zece ani a coborât la 6,98%, de la recordul de 7,56% la sfârşitul lunii noiembrie, iar pentru titlurile pe trei ani la 5,62%, de la maximul de 7,89% consemnat tot la sfârşitul lunii noiembrie. Nivelul ridicat al randamentelor menţine presiunea asupra celei de-a treia mari economii din zona euro, care are de refinanţat sume mari anul următor, iar traderi au afirmat că Banca Centrală Europeană (BCE) a intervenit pe piaţa secundară pentru a cumpăra obligaţiuni italiene după licitaţie, în încercarea de a împiedica o creştere a costurilor de împrumut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
economie,
zona euro,
fond de urgenta

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/italia-cere-cresterea-fondului-de-urgenta-al-zonei-euro-dupa-ce-s-a-imprumutat-la-costuri-ridicate-9112465
9112465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.