Isărescu nu ştie impactul măsurilor fiscale asupra inflaţiei: 0,2 - 0,6 puncte, fără proprietate

Postat la 07 noiembrie 2013 40 afişări

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu afirmă că banca centrală nu cunoaşte încă metodologia de calcul a măsurilor fiscale convenite de Guvern cu FMI şi CE, iar impactul asupra inflaţiei ar putea oscila doar din accize între 0,2 şi 0,6 puncte, taxele pe proprietate nefiind incluse în prognoza pe 2014.

Isărescu nu ştie impactul măsurilor fiscale asupra inflaţiei: 0,2 - 0,6 puncte, fără proprietate

 În urmă cu două zile, Isărescu afirmase, la briefing-ul de presă de marţi privind deciziile de politică monetară, că impactul măsurilor fiscale anunţate de Guvern cu o seară înainte sunt limitate, undeva la 0,2 puncte.

La prezentarea raportului asupra inflaţiei, marţi, Isărescu a precizat că s-a referit exclusiv la impactul creşterii accizelor la carburanţi asupra inflaţiei, întrucât nu se ştia ce rată a inflaţiei va fi luată în calcul la indexarea tuturor accizelor.

Pe de altă parte, Isărescu a arătat că datele de pe piaţa futures a ţiţeiului indică în prezent o scădere a cotaţiilor până în toamna anului viitor, ceea ce ar putea avea impact pozitiv asupra preţurilor din piaţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-nu-stie-impactul-masurilor-fiscale-asupra-inflatiei-0-2-0-6-puncte-fara-proprietate-11640294
11640294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.