Intre tehnologii

Postat la 28 noiembrie 2006 1 afişăre

REVOLUTIA: Un repros care se aduce tehnologiei 3G este ca nu vine cu suficienta viteza de transfer al datelor pentru a-si tine promisiunea unei experiente multimedia complete. Fata de HSDPA, o tehnologie considerata un progres la 3,5G cu o viteza de acces de 3,6 Mbps, generatia a patra permite viteze de transfer de pana la 70 Mbps. La o astfel de conexiune s-ar putea folosi, de exemplu, apelul video simultan cu privitul la TV pe mobil, in format de inalta definitie, in timp ce se descarca un fisier de pe Internet.

 

STANDARDE: In iunie 2001, mai multe companii au fondat WiMax Forum, infiintata pentru a elabora standarde comune de dezvoltare. Presedintele organizatiei este unul dintre directorii de marketing ai Intel. Numarul membrilor a ajuns acum la mai mult de 350 de companii care sprijina WiMax. Printre ele - France Telecom, proprietara Orange. Vodafone lipseste din aceasta lista.

 

TEHNOLOGIE: Cu tot sprijinul de care beneficiaza 4G prin WiMax, inca nu s-a ajuns la un consens in ceea ce priveste frecventa pe care ar trebui sa opereze. In Romania, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei a deschis saptamana trecuta pentru consultare publica subiectul spectrului de frecvente potrivit pentru alocarea WiMax.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Intre tehnologii
/actualitate/intre-tehnologii-1007592
1007592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.