Hobby de CEO. Marinela Ardelean, Proprietar, Wines of Romania: „Practicarea unui hobby, în cazul meu, este indispensabilă, cel puţin pentru zona de vin şi gastronomie”

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 februarie 2024 5245 afişări

Critic de vin şi autor, organizator de evenimente în lumea vinului, jurat la concursuri internaţionale de vin, Marinela Ardelean povesteşte că profesia actuală s-a născut „la intersecţia dintre hobby-uri. Cititul, călătoriile, oamenii şi gusturile noi au întâlnit vinul”.

Antreprenoarea, care este expert în vinuri şi băuturi spirtoase, are un doctorat în marketing cu tema vinul românesc, brand de ţară, şi este speaker şi ambasadoare a vinurilor româneşti în lume. În plus, este business development manager în Asia-Pacific şi America de Nord pentru cel mai mare importator de vinuri italiene din America de Nord, Etika Wines, dar şi business development manager în Europa pentru Foss Marai Spumante.

Deşi a crescut în în Maramureş, despre care spune că „este cea mai frumoasă regiune din lume”, Marinela Ardelean şi-a descoperit pasiunea pentru vin şi băuturi spirtoase în timp ce locuia în Italia, ţară ce a devenit a doua ei casă. Dragostea pentru cultura italiană a inspirat-o, mai târziu, realizând prima ei carte, cea în care a asociat vinurile româneşti încă necunoscute cu mâncăruri din rafinata bucătărie italiană. Premiată şi scrisă în ambele limbi, italiană şi română, a fost prima carte în care au fost asociate vinurile unei ţări cu mâncarea altei ţări.În Italia a absolvit programul Executive MBA la MIB Trieste School of Management, studiind, în acelaşi timp, sistematic, vinul şi dezvoltându-şi cunoştinţele referitoare la aspectele economice mai complexe – marketingul, brandingul şi specificul local. Este perioada în care a început să participe, în calitate de membru al juriului, la unele dintre cele mai importante concursuri de vinuri şi băuturi spirtoase din întreaga lume, experienţe ce i-au îmbogăţit autoritatea de expert şi critic.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.