Guvernul înfiinţează un task force pentru problema abuzurilor la care sunt expuşi cetăţenii români

Postat la 31 iulie 2017 60 afişări

Premeirul Mihai Tudose a stabilit luni cu reprezentanţii ambasadei Spaniei la Bucureşti măsuri în scopul prevenirii şi combaterii cazurilor de exploatare prin muncă a cetăţenilor români aflaţi la muncă în Spania.

Guvernul înfiinţează un task force pentru problema abuzurilor la care sunt expuşi cetăţenii români

Task Force-ul pentru problematica abuzurilor la care sunt expuşi muncitorii români şi a sclaviei moderne va funcţiona sub directa coordonare a prim-ministrului, Ministerul Românilor de Pretutindeni urmând să aibă rol de minister integrator.

"Dorim să extindem şi să îmbunătăţim cooperarea cu autorităţile spaniole, având în vedere numărul mare de români aflaţi în Spania şi cazurile concrete semnalate în ultima perioadă. Măsurile pe care le avem în vedere vizează combaterea şi prevenirea unor astfel de cazuri, informarea persoanelor cel mai expuse unor astfel de riscuri, dar şi acordarea de asistenţă pentru victimele exploatării prin muncă sau ale traficului de persoane", a declarat premierul Mihai Tudose.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.