Descoperă România altfel. Locuri de cazare ce fură ochii, arhitecturi inspirate din poveşti, investiţii de un milion de euro

Autor: Miruna Diaconu Postat la 05 octombrie 2020 190 afişări

Hunnia Huntanya şi Cuibul de Lemn sunt două dintre cazările din România care au fost construite cu o arhitectură diferită de cea cu care sunt obişnuiţi turiştii. Hunnia Huntanya, din Vlăhiţa, judeţul Harghita, duce cu gândul la vechile triburi ale hunilor şi este un complex format din şapte case unde turiştii se pot caza şi un restaurant cu o arhitectură inedită.

Hunnia Huntanya şi Cuibul de Lemn sunt două dintre cazările din România care au fost construite cu o arhitectură diferită de cea cu care sunt obişnuiţi turiştii. Hunnia Huntanya, din Vlăhiţa, judeţul Harghita, duce cu gândul la vechile triburi ale hunilor şi este un complex format din şapte case unde turiştii se pot caza şi un restaurant cu o arhitectură inedită. Cuibul de Lemn, din Râşnov, judeţul Braşov, construit în mijlocul munţilor, dă impresia vizitatorilor că sunt priviţi datorită arhitecturii clădirii.

Hunnia Huntanya din judeţul Har­ghi­ta este un complex de căsuţe, care

şi-au des­chis uşile pentru turiştii în vara lui 2019. Din complex mai face parte şi un res­taurant, a cărui arhitectură este cel pu­ţin interesantă, care a fost deschis în 2019. Încă de la deschiderea căsuţelor, ce­re­rea de cazare a fost mare în contextul în care mulţi vizitatori frecventau restau­ran­tul, spun reprezentanţii Hunnia Hun­tanya.

Arhitectura complexului a fost inspirată din istoria triburilor hunilor, iar numele Hunnia Huntanya a fost creat tot cu gândul la triburile nomade. Investiţia totală pentru construirea restaurantului şi a căsuţelor a ajuns la aproape un milion de euro, mai exact 900.000 euro.

Suma ar fi fost mai mică dacă proprietarii complexului ar fi ales o arhitectură pătrată a caselor şi restaurantului, dar formele rotunjite ale clădirilor au însemnat costuri mai mari.

În 2019, compania care deţine complexul turistic a avut o cifră de afaceri de aproape 600 mii lei, iar reprezentanţii Hunnia Huntanya spune că anul acesta se aşteaptă la o creştere a afacerilor astfel încât să încheie anul acesta cu afaceri de 700.000 lei.

În ceea ce priveşte dezvoltarea complexului, reprezentanţii acestuia spun că au de gând să mai construiască o piscină şi câteva căsuţe. În prezent complexul are şapte căsuţe. De asemenea, în planurile de dezvoltare proprietarii Hunnia au de gând să creeze mici ateliere meşteşugăreşti astfel încât vizitatorii să aibă ocazia de a-şi reaminti sau a cunoaşte modul în care trăiau şi lucram strămoşii noştri.

Cele şapte căsuţe ale complexului le oferă posibilitatea turiştilor de a respecta distanţa fizică, atât de necesară în această perioadă. Totodată, weekendurile din luna octombrie au un grad de ocupare 100%, iar gradul de ocupare din timpul săptămânii în luna octombrie se află undeva la 35%. Preţul unei camere duble este de 385 lei, conform site-ului de rezervări booking.com

O altă cazare a cărui arhitectură fură ochii vizitatorilor este Cuibul de Lemn, din Râşnov, judeţul Braşov. Situat în mijlocul pădurii, una dintre clădiri pare a fi un uriaş ce priveşte vizitatorii care calcă în zonă. Cuibul de Lemn ar putea fi o opţiune de cazare pentru cei care îşi doresc un loc izolat, unde natura se îmbină armonios cu omul.

“Conceptul Cuibul de Lemn aminteşte de căldura unui culcuş ferit, spaţiu personal şi siguranţă. Hotelul de tip retreat este o punte de legătură către valorile locale, unde oaspeţii se simt mult mai puţin grăbiţi”, se arată pe pagina hotelului.

Cuibul de lemn

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.