De ce cine depune 24 de euro într-un cont bancar, după doi ani nu mai are niciun ban

Postat la 31 august 2017 341 afişări

Majoritatea băncilor mari percep un comision mediu de circa un euro / un dolar pen­tru administrarea lu­nară a conturilor curente în valută, taxe despre care premierul Tudose a declarat că băncile nu le merită şi care l-au determinat să nu îşi încaseze salariul pe card.

De ce cine depune 24 de euro într-un cont bancar, după doi ani nu mai are niciun ban

Există însă şi bănci, precum Garanti Bank, care percep un comision de sub 0,6 euro, respectiv sub 0,7 dolari pentru administrarea contului în valută, dar şi bănci, precum ING Bank, care taxeaxă peste medie administrare contului, respectiv cu 2 euro lunar indiferent de monedă. Pe lângă comision de administrare, mare parte din bănci percep şi un comision de retragere de la bancomate.

„Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă“, a relatat prim-ministrul Tudose într-o emisiune la România TV.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.