CTP cumpără cu 18 milioane de euro două parcuri logistice în vestul ţării

Autor: Ioana Matei Postat la 31 august 2017 516 afişări

Dezvoltatorul şi administratorul pe termen lung de parcuri industrial şi logistice CTP investeşte circa 18 milioane de euro în achiziţionarea a două parcuri logistice, în orasele Ineu şi Salonta, de la compania slovacă IPEC Group, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

CTP cumpără cu 18 milioane de euro două parcuri logistice în vestul ţării

Cele două proprietăţi totalizează 119.000 mp de teren şi 37.000 mp suprafaţă închiriabilă. Aceste noi parcuri logistice ale CTP au o poziţionare strategică în partea de vest a ţării: Ineu este situat în judeţul Arad, unul dintre centrele industriale importante din zonă şi nod de transport, iar  Salonta, în judeţul Bihor, foarte aproape de graniţa cu Ungaria. Cele două proprietăţi vor constitui baza pentru două noi parcuri din portofoliul companiei, CTPark Ineu şi CTPark Salonta, şi fac parte din strategia pe termen lung a companiei de creştere şi de consolidare a poziţiei sale ca proprietarul cu cea mai mare suprafaţă logistică şi industrială la nivel naţional.

CTPark Ineu este situat în partea de sud-vest a oraşului Ineu, la 2,5 km de centrul oraşului şi este amplasat pe un teren de 56.000 mp. Parcul are 23.000 mp suprafaţă construită cu destinaţia de producţie şi birouri. CTPark Ineu constă dintr-un depozit complet închiriat companiei Delphi Packard, care are la Ineu o fabrică de componente auto. Ineu este un oraş situat în partea de vest a ţării, în judeţul Arad, are aproximativ 9.500 de locuitori şi un procentaj al populaţiei active peste media naţională. Are o suprafaţă de 116 kmp, iar cele mai dezvoltate sectoare economice sunt: industria, agricultura, comerţul şi serviciile. Principalele activităţi economice sunt: industria textilă, industria electrică şi electronică, cablajele auto pentru autoturisme, serviciile comerciale, serviciile financiar-bancare şi asigurările. Ineu beneficiază de conexiuni rutiere directe cu trei mari oraşe importante din zonă: Arad (situat la 57 km distanţă), Oradea (92 km) şi Deva (143 km).

CTPark Salonta se află la periferia oraşului, în partea de sud-vest, şi la 2,5 km de centru. Parcul beneficiază de un teren cu o suprafaţă totală de 63.000 mp, o suprafaţă închiriabilă de 14.000 mp la care se vor adăuga încă 30.000 mp, conform planurilor de dezvoltare ulterioare. Parcul are la acest moment două depozite ocupate în proporţie de 97% de producătorul francez de componente auto Inteva. Salonta este situată în extremitatea vestică a ţării, în judeţul Bihor, la 14 km de graniţa cu Ungaria. Oraşul se întinde pe 170 kmp şi are aproximativ 18.000 locuitori, fiind al doilea oraş ca mărime din Bihor după Oradea, reşedinţa de judeţ, situată la 39 km distanţă pe Drumul European E671. Economia oraşului a cunoscut o dezvoltare accelerată începând cu anii 2000, odată cu investiţiile străine în micile fabrici şi facilităţi de asamblare. Construcţiile de maşini şi componente auto, industria alimentară şi producţia de îmbrăcăminte sunt segmentele cu cea mai amplă dezvoltare în Salonta. În anul 2008, Inteva Products LLC, companie internaţională producătoare de componente auto (cabluri, încuietori de uşi, macarale pentru geamuri şi panouri de uşă integrate), a început producţia la fabrica sa din Salonta şi, datorită succesului înregistrat, a decis să deschidă o facilitate şi în Oradea, în anul 2016.

„Achiziţia parcurilor logistice din Ineu şi Salonta face parte din strategia noastră de dezvoltare naţională a afacerii şi de acoperire a tuturor zonelor strategice din România. Un alt criteriu pentru care am ales aceste proprietăţi a fost existenţa unor contracte de închiriere pe termen lung cu două companii importante: Delphi Packard şi Inteva. Ne-am propus să fim prezenţi în toate regiunile din ţară unde infrastructura este suficient de bine dezvoltată pentru clienţii noştri şi pentru afacerile lor. Cererea pentru spaţii industriale de clasă A e într-o creştere rapidă, iar chiriaşii au început să înţeleagă care sunt avantajele închirierii de spaţii construite la cele mai înalte standarde de calitate. De aceea consider că acesta este momentul optim pentru accelerarea ritmului nostru de creştere, prin cumpărarea de proprietăţi şi prin dezvoltarea de noi facilităţi”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Depozitele din Ineu şi Salonta au fost construite respectându-se specificaţii stricte, iar CTP va asigura pe viitor cele mai bune servicii de întreţinere în beneficiul chiriaşilor săi. Printre cele mai importante caracteristici ale depozitelor se numără: podele cu o capacitate mare de încărcare - 3 tone/ mp, în ambele parcuri; înălţimea utilă a halelor este de 7,5 m în CTPark Ineu şi de 10 m în CTPark Salonta; luminatoarele ocupă 10% din suprafaţa tavanului.

În afară de achiziţiile din Ineu şi Salonta, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul ţării includ mai multe oraşe: Timişoara, Cluj-Napoca, Turda şi Deva. “Vom continua extinderea în vestul ţării, datorită faptului că această zonă înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale cererii de închiriere pentru spaţii industriale şi logistice din România. Printre avantajele pe care le are această regiune se numără: apropierea de graniţa vestică, lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii care s-au făcut în ultimii ani, precum şi creşterea numărului de companii proaspăt intrate pe piaţa zonală, din domenii ca electronică, IT, componente auto şi FMCG şi care caută spaţii de depozitare”, a adăugat Ana Dumitrache.

În prezent, CTP deţine parcuri industriale şi logistice în 10 oraşe din România, dintre care şapte sunt situate în vestul ţării: Arad, Cluj-Napoca, Turda, Deva, Timişoara, Ineu şi Salonta. Astfel, cele două noi parcuri achiziţionate consolidează poziţia CTP, ca proprietarul cu cel mai mare portofoliu de spaţii industriale şi logistice de pe cuprinsul României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parcuri,
achizitie,
investitie,
companie,
ineu,
bihor,
important

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.