Cutremur în Marea Britanie: Autorităţile blochează o tranzacţie de peste 9 miliarde de dolari care ar fi creat cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară

Autor: Alex Ciutacu Postat la 25 aprilie 2019 2518 afişări

Cutremur în Marea Britanie: Autorităţile blochează o tranzacţie de peste 9 miliarde de dolari care ar fi creat cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară

Lanţurile de supermarketuri Sainsbury şi Asda renunţă la tranzacţia de 9,4 miliarde dolari care ar fi creat cel mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, după ce autorităţile de concurenţă din ţară au respins deal-ul pe motiv că ar duce la preţuri mai mari şi alegeri limitate pentru clienţi, potrivit Bloomberg.

„Concluzia autorităţilor conform căreia noi am creşte preţurile în urma fuziunii ignoră natura dinamică şi competitivă a pieţei de alimente din Marea Britanie”, spune Mike Coupe, CEO-ul Sainsbury.

Lovitura este cu atât mai puternică pentru Mike Coupe încât ultima parte a carierei lui s-a concentrat pe gestionarea acestei tranzacţii despre care spune el că ar fi „transformaţională”.

Sainsbury nu are o variantă mai bună decât lanţul Asda, deţinut de Walmart, încât nu are puterea de cumpărare a liderului de piaţă Tesco şi operează într-o industrie din ce în ce mai competitivă pe fondul dezvoltării discounterilor Aldi şi Lidl şi a operaţiunilor online.

Acţiunile Sainsbury au scăzut cu peste 5% imediat după anunţ. Per total, valoarea acţiunilor a scăzut cu aproape o treime de acum un an când a fost anunţată tranzacţia prima dată.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.