Cum protejează Vestul? Germania deja îşi declară neputinţa. Şeful armatei: Forţele militare ale Germaniei sunt destul de neputincioase. Nu prea avem cum să ajutăm aliaţii

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 24 februarie 2022 1196 afişări

Cum protejează Vestul? Germania deja îşi declară neputinţa. Şeful armatei: Forţele militare ale Germaniei sunt destul de neputincioase. Nu prea avem cum să ajutăm aliaţii

Armata germană este „mai mult sau mai puţin neputincioasă” şi poate oferi doar sprijin limitat aliaţilor, pe măsură ce Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord îşi intensifică sprijinul pentru membrii din est după atacul Rusiei asupra Ucrainei, a declarat joi comandantul superior al armatei Germaniei, potrivit The Wall Street Journal.

„Nu aş fi crezut că, după 41 de ani de serviciu în timp de pace, va trebui să experimentez un alt război”, a spus generalul Alfons Mais într-o declaraţie postată pe LinkedIn. „Şi forţele armate pe care le conduc sunt mai mult sau mai puţin neputincioase.”

SUA şi alţi aliaţi au criticat mult timp Germania pentru că a cheltuit insuficient pentru apărare în ultimul deceniu, deoarece ţara a căutat să echilibreze bugetul statului şi, în acelaşi timp, să mărească cheltuielile pentru ridicarea nivelului de trai.

„Cu toţii am fost conştienţi că se va întâmpla, dar nu am fost capabili să învăţăm şi să ne pregătim suficient după agresiunea din Crimeea”, a adăugat Mais. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
armata,
aliati,
protejare,
militar,
scadere,
sprijin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.