Complexul Gura Portiţei Sat caută fonduri europene să reclasifice complexul la 5 stele şi să construiască încă 80 de camere. „Am aplicat pentru un proiect de 10 milioane de euro pe fonduri europene. Acum aşteptăm aprobările“

Autor: Mirabela Tiron Postat la 01 noiembrie 2021 254 afişări

Complexul Gura Portiţei Sat, o porţiune de pământ situată între Marea Neagră şi limanul Goloviţa din Delta Dunării, care operează mai multe vile şi căsuţe, a finalizat cu afaceri de 2,3 milioane de euro în acest sezon, faţă de 2 milioane de euro anul trecut.

Complexul Gura Portiţei Sat caută fonduri europene să reclasifice complexul la 5 stele şi să construiască încă 80 de camere. „Am aplicat pentru un proiect de 10 milioane de euro pe fonduri europene. Acum aşteptăm aprobările“

Complexul Gura Portiţei Sat, o porţiune de pământ situată între Marea Neagră şi limanul Goloviţa din Delta Dunării, care operează mai multe vile şi căsuţe, a finalizat cu afaceri de 2,3 milioane de euro în acest sezon, faţă de 2 milioane de euro anul trecut.

„Complexul s-a pliat perfect pe nevoile turiştilor în pandemie, dat fiind că se întinde pe 6 hectare de plajă şi că oferă distanţarea de care era nevoie. Am avut un grad mediu de ocupare de 90%, turiştii au venit pe sejururile de 3 sau 4 nopţi. Am  găzduit şi evenimente corpo­rate sau teambuil­dinguri“, a declarat pentru ZF Laurenţiu Niculae, managerul com­plexului.

El a pre­luat anul acesta con­ducerea la Gura Portiţei şi are ca obiectiv renovarea şi re­clasificarea com­ple­xu­lui, anterior con­ducând opera­ţiu­nile la complexul hotelier de cinci stele re­bran­duit sub nu­me­le de Le­băda Luxury Re­sort & Spa. 

Laurenţiu Nicu­lae a mai lucrat şi la com­plexul hotelier Egreta din Dunăvăţu de Jos (controlat de antreprenorul Ion Badea), fiind respon­sabil tot de reno­va­rea şi reclasificarea acestuia.

La Gura Portiţei, parte din comuna Jurilovca (judeţul Tulcea), turiştii ajung cu vaporul din portul Jurilovca.

„Obiectivul meu este să renovez şi să reclasific Gura Portiţei. Am aplicat pentru un proiect de 10 milioane de euro pe fonduri europene. Acum aşteptăm aprobările.

Vrem să reclasificăm complexul la 5 stele, să renovăm camerele şi să construim patru clădiri noi cu 80 de camere. Mai mult plaja va deveni o plajă de tip blue flag“, a declarat el. Complexul este deschis în perioada aprilie- octombrie.

Complexul este operat de firma Sat Vacanţă Gura Portiţei, care a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 10 milioane de lei şI un profit net de 2,7 milioane de lei, la 57 de angajaţi, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe. În 2019 complexul raporta o cifră de afaceri de 9,3 milioane de lei şi un profit net de 478.000 de lei, arată aceiaşI sursă. Complexul este controlat de Marian Mihai, cu 99,9%, arată datele publice. În 2012, asociaţii companiei Sat Vacanţă Gura Portiţei au decis modificări la companie, Piscicola Jurilovca, reprezentată de Gheorghe Negrea şI Alexandru Bittner, un apropiat a lui Adrian Năastase, s-a retras din business şi a cedat părţile sociale către Marian Mihai.

„Avem 80 de spaţii de cazare şi putem acomoda 200 de turişti. Complexul mai are şi două restaurante. Am avut o creştere cu 15% în traficul de turişti“

Complexul Gura Portiţei,  o porţiune de pământ între mare şi Delta Dunării, a fost deschis pentru turişti în 2000. Gura Portiteţei Sat operează căsuţe pe plajă, camera în vile şI bungalouri, acestea fiind clasificate de la două, la trei şi patru stele. Descoperită în 1737, această destinaţie a fost iniţial sat pescăresc,  urmând ca din 1998 să înceapă aici lucrările de amenajare pentru a fi transformată într-o destinaţie turistică, potrivit datelor de pe site-ul complexului.

Deltă de top, infrastructură precară

Delta Dunării este a treia cea mai mare deltă din Europa (după Delta Volgai şi Delta Kuban) şi a 22-a deltă din lume. Are o suprafaţă de 580.000 de hectare (5.800 kilometri pătraţi), adică 2,5% din suprafaţa României (date de la Rezervaţia Biosferei Delta Dunării din Tulcea). Peste jumătate din suprafaţa Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost inclusă în lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural în 1990.

Delta Dunării, una dintre atracţiile principale ale României, a atras 35.000 de turişti români şi străini  în perioada iunie-august anul acesta, faţă de 44.000 în perioada similară a anului trecut, arată datele oficiale de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea. În sezonul de vară doar 3.800 de străini s-au cazat în structurile turistice din Deltă, faţă de 1.500 anul trecut, arată aceeaşi sursă. În realitate însă în această destinaţie ajung mai mulţi turişti, mulţi aleg să se cazeze în casele localnicilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
complex,
fonduri europene,
aplicare,
cautare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.