China avertizează Statele Unite după ce Donald Trump a discutat cu preşedintele Taiwanului

Postat la 03 decembrie 2016 242 afişări

China avertizează Statele Unite după ce Donald Trump a discutat cu preşedintele Taiwanului

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, a discutat prin telefon cu liderul Taiwanului, Tsai Ing-wen, o manevră care a atras reacţia vehementă a Chinei.

Este prima dată în ultimii 37 de ani când un preşedinte american discută direct cu preşedintele Taiwanului.

Taiwanul susţine că este independent, dar China consideră că teritoriul îi aparţine.

Donald Trump a explicat prin Twitter că liderul de la Taipei a iniţiat conversaţia.

Iniţial, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a declarat pentru postul Phoenix TV că incidentul reprezintă un “mic truc al Taiwanului”, exprimând speranţă că situaţia nu va genera modificări în politica externă a Washingtonului.

Ulterior, Guvernul de la Beijing a intensificat tonul, avertizând că nu va tolera iniţierea unor relaţii formale între Statele Unite şi Taiwan.

"China se opune cu fermitate oricărei interacţiuni oficiale ori a contactelor militare între Statele Unite şi Taiwan", a transmis Administraţia de la Beijing.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.