Ce salariu câştigă un contabil în România

Postat la 07 aprilie 2016 38514 afişări

Ce salariu câştigă un contabil în România

Ce salariu câştigă un contabil în România

În 2014 au primit avizul de exer­ci­ta­re a profesiei 22.533 de membri per­soa­ne fizice şi juridice, dintre care 16.871 de experţi contabili, 1.882 contabili auto­ri­zaţi şi 3.780 de societăţi, potrivit datelor de la CECCAR (Corpul Experţilor Con­tabili şi Contabililor Autorizati din România).

 

De asemenea, sarcinile repetitive ale angajaţilor în domeniul contabilităţii care necesită doar urmărirea unor instrucţiuni vor fi înlocuite de anumite tehnologii, iar rolul contabilului va deveni unul consultativ. Pe de o parte, vor fi mai puţine locuri de muncă pentru candidaţii care au un nivel de conta­bi­litate primară, iar pe de altă parte com­paniile vor economisi timp, dar şi resurse financiare.

 

În ceea ce priveşte proaspeţii absolvenţi de facultăţi de contabilitate, aceştia sunt la mare căutare de către sectoarele de BPO, Shared Service Center-urile pe finanţe şi contabi­li­tate.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
contabil,
castigare
/actualitate/ce-salariu-castiga-un-contabil-in-romania-15213012
15213012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.