Cât câştigă un român angajat pe o platformă petrolieră

Autor: Ioana Matei Postat la 16 septembrie 2013 8374 afişări

Salariile angajaţilor români care muncesc pe plaformele petroliere din mările Caspică, Nordului sau Mediterană sunt de cel puţin cinci ori mai mari decât salariul mediu pe economie.

Cât câştigă un român angajat pe o platformă petrolieră

Un angajat fără brevet de marinar poate câştiga 2.000 de dolari, în timp ce unul specializat în produse petroliere la rangul de comandant primeşte lunar peste 10.000 de dolari. Sute de români sunt angajaţi pe platformele europene ale Grup Servicii Petroliere.

Gabriel Comănescu, 46 de ani, este proprietarul Grup Servicii Petroliere, una dintre cele mai mari afaceri din domeniul serviciilor petroliere din România, care deţine şi operează mai multe platforme petroliere în străinătate - Marea Caspică, Marea Mediterană, Marea Nordului şi Gloful Mexic .

Potrivit datelor GSP, compania are o flotă de 7 platforme de foraj marin, Saturn, Jupiter, Orizont, Atlas, Prometeu, Fortuna şi Britannia. Pe lângă acestea mai lucrează şi nouă vapoare multifuncţionale. Pentru anul acesta, GSP şi-a bugetat afaceri de peste 1,3 miliarde de lei (304 mil. euro), în creştere cu aproximativ 70% faţă de cele de anul trecut, şi un profit net de 171 de milioane de lei (38 mil. euro), cu 20% mai mare, potrivit datelor transmise de companie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-castiga-un-roman-angajat-pe-o-platforma-petroliera-11339015
11339015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.