Care e situaţia traficului în ţară la această oră

Postat la 11 februarie 2012 27 afişări

ACTUALIZARE 14 FEBRUARIE, ORA 15: A fost reluată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone pe DN10 Buzău – Braşov, pe raza judeţelor Buzău, Covasna şi Braşov, conform Centrului Infotrafic al IGPR.

A fost reluată circulaţia pe DN7 Veştem - Râmnicu Vâlcea, pe Valea Oltului. De asemenea, pentru acest drum a fost ridicată restricţia de tonaj impusă în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea şi Argeş.

A fost reluată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone pe DN3A Lehliu-Gară - Feteşti, iar de la ora 13,45 pe DN3 Bucureşti - Lehliu-Gară.

A fost reluată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone pe autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti - Lehliu-Gară. Tronsonul Lehliu-Gară - Feteşti al Autostrăzii Soarelui rămâne închis.

A fost ridicată restricţia de tonaj şi pe sensul Bucureşti-Piteşti al autostrăzii A1.

A fost reluată circulaţia pe DN6 Orşova - Drobeta-Turnu Severin, în judeţul Mehedinţi. De asemenea, a fost ridicată restricţia de tonaj pe DN73 Braşov - Piteşti.

Pe DN1 şi DN1A a fost reluat traficul greu dinspre Ploieşti către Braşov, cu menţiunea că accesul autotrenurilor este permis în grupuri de câte 15-20. Dinspre Braşov către Ploieşti, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pot circula pe DN1, nu însă şi pe DN1A, iar de la Ploieşti către Bucureşti doar pe DN1A Ploieşti - Buftea. Pe DN1B Ploieşti - Buzău s-au ridicat restricţiile de tonaj; de asemenea, pe DN72 se circulă fară restricţii.

In judeţul Călăraşi, începând cu ora 9,00 s-au deschis drumurile naţionale DN21, DN3B, DN31 şi DN4.

Pentru a evita eventualele accidente conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (pături, haine groase, plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Totodată, Poliţia le recomandă pietonilor să se angajeze în traversare prin locurile marcate şi semnalizate doar după ce şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate. Spaţiul de frânare creşte semnificativ pe carosabil alunecos.

Nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Şoferii au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-e-situatia-traficului-in-tara-la-aceasta-ora-9226469
9226469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.