Boc: Toate proiectele cu rambursari UE bazate pe licitatii publice vor fi verificate

Postat la 21 iulie 2011 16 afişări

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca a dispus verificari la toate ministerele privind proiectele UE, pentru a se asigura ca nu vor exista probleme legate de facturile care trebuie transmise catre Bruxelles, proiecte care aproape in totalitate sunt derulate de catre autoritatile locale.

"Procedura de licitatie publica se regaseste la toate ministerele si la toate ministerele am dispus aceasta verificare, pentru a ne asigura ca nu vom avea probleme cu facturile la Uniunea Europeana, deoarece aceste licitatii, in 90% din cazuri, sunt derulate de autoritatile locale, consilii judetene sau primarii. Atunci, am dispus verificari pe orizontala si pe verticala. Am dispus ca acele proiecte care au astazi rambursari cu Uniunea Europeana si se bazeaza pe licitatii publice sa faca obiectul evaluarii", a spus Boc. Intr-un comunicat transmis de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) se arata ca masura dispusa de premier de a se verifica implementarea tuturor proiectelor cofinantate din fonduri structurale si de coeziune aflate in derulare si de a nu se mai trimite pentru moment la Comisia Europeana declaratii de cheltuieli si solicitari de rambursare are ca obiectiv principal protejarea alocarilor financiare destinate Romaniei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/boc-toate-proiectele-cu-rambursari-ue-bazate-pe-licitatii-publice-vor-fi-verificate-8511225
8511225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.