Aplicaţia care şi-a ajutat utilizatorii să economisească 350 de milioane de dolari

Postat la 17 ianuarie 2017 419 afişări

Aplicaţia care şi-a ajutat utilizatorii să economisească 350 de milioane de dolari

Anul trecut, în perioada Crăciunului, Rachel Rhoads şi-a adus aminte de contul de economii unde a observat că are 900 de dolari. Rhoads are un cont la Digit, companie de tehnologie financiară care are un algoritm ce le urmăreşte veniturile şi obiceiurile de cheltuială utilizatorilor săi şi odată la două-trei zile pune câţiva bani de o parte într-un cont de economii, scrie Bloomberg.

În doi ani, startup-ul american Digit a reuşit să ajute utilizatorii săi economisească peste 350 de milioane de dolari, potrivit lui Ethan Bloch, fondatorul şi CEO-ul companiei, fără a dezvălui totuşi numărul de utilizatori pe care îi are aplicaţia.

Digit analizează veniturile utilizatorului, când este plătit, cum este plătit, apoi se uită la ce cheltuieli are în următoarele săptămâni şi observă obiceiurile de cheltuială ale acestora. După ce face toate aceste lucruri, mută o parte din bani în contul de economii.

Digit va fi integrat şi în aplicaţia de messenger a Facebook, astfel va comunica mai uşor cu clienţii săi. Utilizatorii pot seta o dată şi un obiectiv (cât vrea să economisească) şi algoritmul programului face anumite proiecţii bazate pe soldurile existente pentru a determina dacă obiectivul este unul realistic sau nu.

Totuşi pentru că Digit nu este o bancă aceasta nu poate plăti dobânda, dar Bloch a spus că "dobânzile nu sunt un punct prioritar pentru clienţii noştri deoarece aceştia economisesc sume mici.

"Vrem ca aplicaţia să devină mai complexă, să o umanizăm. Vrem să putem să o intrebăm - "Hei, Digit, sunt ok pentru pensionare?  şi aplicaţia să-ţi trimită un emoji cu ok", a mărturisit fondatorul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.