Se vinde Plus?

Postat la 28 octombrie 2007 1 afişăre

Grupul german Tengelmann si-ar putea vinde reteaua de supermarketuri cu discount Plus pe care o detine in Polonia. Sandra Rudolph, reprezentanta grupului german, a spus ca au loc negocieri cu potentiali parteneri in mai multe tari in care opereaza reteaua Plus.

Grupul german Tengelmann si-ar putea vinde reteaua de supermarketuri cu discount Plus pe care o detine in Polonia. Sandra Rudolph, reprezentanta grupului german, a spus ca au loc negocieri cu potentiali parteneri in mai multe tari in care opereaza reteaua Plus, fara a preciza daca este vorba de vanzare sau de vreun proiect de alianta strategica.

In Polonia, Plus detine 219 magazine, fiind al treilea lant comercial cu discount dupa Biedronka, detinut de retailerul portughez Jeronimo Martins, cu peste 1.000 de magazine, si Lidl, cu 269. Piata de supermarketuri cu discount este departe de a fi saturata in Polonia, unde sunt 38 de astfel de magazine la un milion de locuitori, una din cele mai scazute proportii din Europa.

„In Spania, proportia este de 81, iar in Norvegia de 253“, spune Wojciech Zaremba, analist la firma de studii de piata Nielsen. Aldi, principalul rival al Plus din Germania, a anuntat ca intentioneaza sa deschida in curand primul magazin in Polonia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tengelmann,
Plus,
Polonia
/actualitate/afaceri/se-vinde-plus-1018804
1018804
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.