Scad taxele pentru carburanti?

Postat la 17 iunie 2008 7 afişări

Ungaria si Polonia se pregatesc sa scada nivelul taxelor pe carburanti, pentru a stopa cresterea preturilor acestora, cu efecte negative asupra intregii economii. Ungaria a cerut deja in acest sens permisiunea Comisiei Europene, avand totusi sanse reduse de a o obtine.

In prezent, taxele reprezinta 0,34 euro la un litru de benzina si 0,42 euro pentru un litru de motorina. Cotidianul polonez Dziennik a aflat din surse neoficiale ca decizia de reducere a taxelor a fost deja luata de primul-ministru Donald Tusk. Acesta urmeaza sa se intalneasca cu conducatorii celor doua mari companii petroliere, PKN Orlen si Lotos, pentru a se asigura ca scaderea fiscalitatii va duce la o diminuare a preturilor si nu la o crestere a marjelor de profit.

Decizia de a reduce taxele pe carburanti este o replica la acuzatiile aduse de partidele de opozitie, care au sustinut ca guvernul nu face nimic pentru a opri cresterea preturilor. Jaroslaw Kaczynski, presedintele Partidului Legii si Dreptatii, principalul partid de opozitie, l-a amenintat pe ministrul de finante cu un vot de ne-incredere daca nu va reduce nivelul taxelor pe carburanti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
energie,
carburanti,
taxe,
accize,
scadere
/actualitate/afaceri/scad-taxele-pentru-carburanti-2715320
2715320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.