Peste o treime dintre absolventii facultatilor isi continua studiile

Postat la 29 martie 2010 14 afişări

Mai mult de o treime dintre tinerii care termina o facultate continua studiile, conform unui studiu realizat in luna martie a acestui an de GFK Romania, cea mai la indemana forma de invatamant post-universitar fiind masterul urmat de 25% dintre absolventi. La polul opus se afla MBA-ul, doar doi absolventi de facultate din 100 continuandu-si studiile cu un asemenea curs.

Majoritatea celor care aleg sa-si continue studiile fac acest lucru in cel mult trei ani de la absolvirea facultatii. Jumatate dintre acestia, nu se opresc insa la un singur curs post-universitar, ci urmeaza mai mult de o scoala suplimentara, fie ca este vorba despre a doua facultate sau un master, potrivit studiului GFK.

Dincolo de pasiunea pentru un domeniu, motivul principal pentru care mai mult de un sfert dintre cei care isi continua studiile post-universitare este obtinerea unui job mai bine platit.

Aproape un sfert dintre cei care nu au participat la cursuri de dezvoltare profesionala în 2009 au făcut-o în 2008, cursurile in comunicare fiind cele mai cautate, dar 40% din eşantion nu au participat la nici un curs în 2009 şi 2008. Majoritatea cauta surse de finantare pentru aceste cursuri, insa in ultimul an, investitia companiilor in dezvoltarea profesionala a angajatilor a fost mai restransa si orientata catre top si middle management. Mai mult, doar 10% dintre cei care au urmat anul trecut un curs finantar macar partial de angajator cred ca investitiile de acest gen vor fi mai mari decat in 2009.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 600 de respondenţi între 18 şi 44 ani din mediul urban care au absolvit un liceu sau facultate. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia ţintă, cu o eroarea maximă de 4%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
absolventi,
facultati,
studii,
master
/actualitate/afaceri/peste-o-treime-dintre-absolventii-facultatilor-isi-continua-studiile-5785841
5785841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.