Majorari consistente de salarii

Postat la 11 februarie 2008 1 afişăre

In 2007, un angajat obisnuit din Polonia a obtinut o marire de salariu de aproximativ 10%. Potrivit Bancii Nationale a Poloniei, jumatate dintre salariati vor beneficia de majorari salariale in primul trimestru al acestui an, fata de 35% in aceeasi perioada din 2007.

Conform estimarior, cresterea medie va fi de 6,9%. Karolina Sedzimir-Domanowska, economist in cadrul bancii PKO BP, spune ca in 2008 cresterea medie a salariilor va fi peste nivelul din 2007, urmand sa treaca pragul de 10%. Un ritm sustinut de crestere, de cel putin 8% pe an, se asteapta sa fie mentinut si in urmatorii trei–cinci ani. In opinia sa, sunt doua motive care conduc la aceste majorari: in primul rand, diferenta fata de salariile colegilor din restul Europei, iar in al doilea rand, majorarile reduse de salarii din perioada 2000–2005, cand media cresterii anuale a fost de 1,5%. In schimb, Dariusz Winek, economist la banca BGZ, considera ca doar in 2008 se va mai inregistra un ritm ridicat de crestere a salariilor. De anul viitor, acesta ar urma sa se reduca la un nivel de 5%, din cauza incetinirii ritmului de crestere a economiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Polonia,
resurse umane
/actualitate/afaceri/majorari-consistente-de-salarii-2376886
2376886
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.